Πρόσκληση σε συνάντηση από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου


Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», συμμετέχει στην υλοποίηση του διακρατικού έργου «UP&UP - UPscaling trainers and educators’ competencies on gender based violence to UPscaling awareness among young people against violence», το οποίο αφορά την διεξαγωγή πολύπλευρων δράσεων αναφορικά με τα έμφυλα στερεότυπα και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ .Στο έργο συμμετέχουν φορείς από 6 χώρες της Ε.Ε. 





Με γνώμονα την διαρκή και συνεχή επιμόρφωση στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση αναφορικά με τα έμφυλα στερεότυπα & επικρατώντα κοινωνικά πρότυπα γύρω από το φύλο, τα οποία συχνά γεννούν, συντηρούν και αναπαράγουν την έμφυλη βία και κακοποίηση, ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» σας προσκαλεί στην διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ,με σκοπό την πραγματοποίηση μιας ανοικτής συζήτησης, προσπάθειας εξάλειψης των διαφοροποιήσεων & διακρίσεων που συντροφεύουν το φύλο.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ & η προεγγραφή είναι υποχρεωτική. Επίσης, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Πρωταρχική θέση του έργου είναι ότι «Η εκπαίδευση εκπαιδευτών μπορεί να καταρρίψει τα στερεότυπα», και βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες δράσης:

1) Ανάλυση και αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων, όπου θα καταγραφούν τα στερεότυπα τα οποία επικρατούν στους έφηβους, αναλύοντας το πολιτιστικό και οικογενειακό πλαίσιο, καθώς και τις επιλογές με βάση το «βιολογικό» και «κοινωνικό» φύλο.

2) Ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για εκπαιδευτικούς, με στόχο την παραγωγή ενός Εγχειριδίου για την πρόωρη αντιμετώπιση των έμφυλων στερεοτύπων, το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρητικές και πρακτικές αναφορές, καθώς και ένα Διαδραστικό πακέτο εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε από κοινού αναφορικά με τα έμφυλα στερεότυπα και τον τρόπο που μπορούμε να συμβάλλουμε στην αποδόμηση αυτών, βοηθώντας τους έφηβους να διαμορφώσουν αξίες και αρχές που ανάγονται σε πανανθρώπινες και καθολικές συμπεριφορές, και όχι σε χαρακτηριστικά φύλου.

Δηλώσεις συμμετοχής: email:counseling1@kakopoiisi.gr, τηλ: 2810242121

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γερακάκη Ελένη

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 17:00