Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΙΤΕ για την προβολή της ενδοχώρας του Ηρακλείου

Εγκατάσταση νέων info kiosks στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και σύγχρονες εφαρμογές που θα αναδεικνύουν τον τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο των χωριών του Δήμου, περιλαμβάνει η σύμβαση που υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας. 




Την σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης, παρουσία του καθηγητή Κωνσταντίνου Στεφανίδη, επικεφαλής του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης , καθώς και στελεχών του Δήμου. 

Αφορά στην υλοποίηση του έργου «Δημιουργία ενιαίου Συστήματος ενημέρωσης επισκεπτών Δήμου Ηρακλείου (INFO point & INFO kiosks) και ανάπτυξη εφαρμογής προσωποποιημένης πληροφόρησης «Heraklion Gastronomy», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020/ Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER» με προϋπολογισμό 59.024,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.). 

Το έργο περιλαμβάνει: 

· την επέκταση της υποδομής πληροφόρησης των επισκεπτών μέσα από INFO kiosks και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών Διάχυτης Νοημοσύνης. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη και την ενδοχώρα παρέχοντας πολυποίκιλες και πολυεπίπεδες πληροφορίες καθόλη τη διάρκεια της μέρας σε όσους πραγματικά θέλουν να περιηγηθούν και να γνωρίσουν το Δήμο μας. 

· τη δημιουργία μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για έξυπνες φορητές συσκευές όπου ο χρήστης μέσα από θεματικές διαδρομές, με αφετηρία το Ηράκλειο θα γνωρίζει σημεία ενδιαφέροντος της ενδοχώρας, την τοπική ιστορία και την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου. 

· Με την ελκυστική θεματική ενότητα «Heraklion Gastronomy» που θα αφορά εξολοκλήρου σε μια γαστρονομική περιήγηση στην ενδοχώρα με αναφορές σε αγροτικά- κτηνοτροφικά προϊόντα, προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας-βιοτεχνίας, ιστορικές και πολιτισμικές πληροφορίες. 



Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης δεκαέξι μήνες. 



Ο Αντιδήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με το ΙΤΕ, ετούτη τη φορά για να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Θεωρούμε ότι τα χωριά και οι κοινότητες του Δήμου μας μπορούν να αποτελέσουν δυνατό τουριστικό μοχλό, καθώς διαθέτουν και ομορφιές αλλά και προϊόντα υψηλής ποιότητας. Στόχος, να χρησιμοποιήσουμε τις σύγχρονες τεχνολογίες για να τα καταστήσουμε ευρύτερα γνωστά και ελκυστικά, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους της πόλης».