Παρέμβαση Χάρη Μαμουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με αφορμή Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας (video)

 


Nα συμμορφωθεί το Υπουργείο Παιδείας με την απόφαση του ΣτΕ για τα μαθήματα Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης & Δημοκρατία - Να επανέρθει η διδασκαλία των μαθημάτων Κοινωνιολογίας, Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.




Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Alpha, το βράδυ της Παρασκευής 21/4, μίλησε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με αφορμή πρόσφατη Κοινοβουλευτική παρέμβασή του, με θέμα τη συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει μη νόμιμη τη μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης & Δημοκρατία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, κρίθηκε μη νόμιμη η κανονιστική απόφαση κατά το μέρος που μειώνει ουσιωδώς τη διδασκαλία μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Σύγχρονου Κόσμου - Πολίτης και Δημοκρατία, παραγνωρίζοντας τα επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια άσκησης της σχετικής κανονιστικής αρμοδιότητας της Διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης με την Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, (δείτε εδώ) ζητούσε την άμεση συμμόρφωση με την παραπάνω απόφαση, καθώς και την επαναφορά της διδασκαλίας των μαθημάτων Κοινωνιολογίας, Βασικών Αρχών Κοινωνικών Επιστημών και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μαθημάτων που όπως τονίζει: «Διδάσκουν την ορθή λειτουργία του Πολιτεύματος και της Πολιτείας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, των αρχών της ψηφοφορίας, της εκλογικής διαδικασίας, της παραγωγής ποιοτικής και πολιτικής σκέψης και δράσης και της ορθή λειτουργίας και διασφάλισης των θεσμών. Συνολικότερα, η επαφή με τις κοινωνικές επιστήμες αποτελεί έναν διάλογο με τον πραγματικό κόσμο, προαπαιτούμενο για την κατανόηση του μετασχηματισμού της κοινωνίας, της αποδοχής της διαπολιτισμικότητας, της μοναδικότητας του ατόμου και της ισότητας, προάγοντας την κριτική σκέψη, τη γνώση των βασικών δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της λειτουργίας του κράτους.».