Το δίκτυο CLIMPACT συνεργάζεται με το σύνολο των επιστημονικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών οργανισμών της χώρας, που ασχολούνται με τη μελέτη και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποτελέσει πόλο έγκυρης και πολύπλευρης εμπειρογνωμοσύνης και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας και της Κοινωνίας. Μέλη του αποτελούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλοι μεγάλοι εθνικοί φορείς.
Στο σύνολό τους οι παρουσιάσεις και τοποθετήσεις των ομιλητών ανέδειξαν το μεγάλο πρόβλημα των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές που ήδη υφίστανται, αλλά και αναμένονται δριμύτερες τις επόμενες δεκαετίες. «Πόσο ανθεκτικός είναι ο τουρισμός στη χώρα μας, αυτό το νευραλγικό κομμάτι της οικονομίας μας, ώστε να ανταπεξέλθει στις σημαντικές προκλήσεις και απειλές που φέρνει η κλιματική αλλαγή; Τι μέτρα μπορούν και πρέπει να παρθούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή του τουρισμού στις νέες συνθήκες;» Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν με σχετικές έρευνες και μελέτες από την πλευρά του κάθε επιστημονικού φορέα που συμμετείχε στην εκδήλωση.
Από την πλευρά της Περιφέρειας χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και συμμετείχε με εκτενή τοποθέτηση στην στρογγυλή τράπεζα συζήτησης. Για τον τουρισμό και τα μέτρα προσαρμογής μίλησε με σχετική παρουσίαση ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης. Την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή έκανε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής & Ενεργειακού Σχεδιασμού της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Καργάκη, με ειδική έμφαση στα προτεινόμενα μέτρα προσαρμογής σε όλους τους τομείς της οικονομίας που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.