Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε το 12ο Συνέδριο για το Μέλι και τα Προϊόντα Μέλισσας, που προβλήθηκε και σε live Streaming μέσω της σελίδας του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα δείγματα μελιού που διέθεταν οι μελισσοκομικοί σύλλογοι, αλλά και να δοκιμάσουν τις μοναδικές Κρητικές συνταγές με κύριο συστατικό το μέλι που παρασκεύασαν στο φεστιβάλ οι σεφ με επικεφαλής τον Θωμά Λαζανά.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη η οποία επισήμανε ότι, «στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η διαρκής στήριξη των παραγωγών του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες, προωθητικές ενέργειες. Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα του νησιού, με μεγάλη δυναμική και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης. Το Κρητικό μέλι είναι παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα του, και τις ευεργετικές ιδιότητες του για τον άνθρωπο. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με τους παραγωγούς μελιού και μελισσοκομικούς συλλόγους για την καλύτερη προώθηση και προβολή του προϊόντος στην εσωτερική και διεθνή αγορά».
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Πέτρος Κασσωτάκης και Αντώνης Μαθιουλάκης.