Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το αυξημένο ενεργειακό κόστος για τους παραγωγούς, τα έργα υποδομής που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και το θέμα της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.
Ο Σταύρος Αρναουτάκης, μεταξύ άλλων, εστίασε και στο ζήτημα του αυξημένου κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, εξ αιτίας της μεγάλης αύξησης στις τιμές για την αγορά των ζωοτροφών, αλλά και στο αυξημένο κόστος της μεταφοράς τους. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους κτηνοτρόφους του νησιού «οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ζητήματα βιωσιμότητας».
Παράλληλα, τονίστηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό και την αναβαθμισμένη λειτουργία των ΤΟΕΒ, καθώς το θεσμικό πλαίσιο αφήνει αρκετά κενά που χρήζουν βελτιώσεις και σημαντικές παρεμβάσεις.
Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει την συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς όφελος των παραγωγών της Κρήτης, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, καθώς ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ζήτησε τη συνέχιση του διαλόγου για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με εξειδίκευση των πολιτικών της σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί ο διάλογος και η συνεργασία με κάθε Περιφέρεια της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να εξειδικευτούν όλα τα επιμέρους ζητήματα του πρωτογενή τομέα.